')

Sleva na regionální kartu Český Ráj

Publikováno

Půjčovna LoděKoza začala přijímat Regionální kartu Český Ráj. Pokud pojedete v lodi tam a na koloběžce zpátky, můžete využít slevu 30% na půjčení koloběžek.

Sdružení Český ráj (SČR) spustilo v pátek 8. července 2016 zcela nový projekt, kterým je „Regionální karta hosta Český ráj“. Jedná se o systém benefitů a dalších výhod, které mohou čerpat nejen turisté, kteří region navštíví, ale i místní obyvatelé.

Pracovníci Sdružení si slibují, že se díky tomuto projektu podaří alespoň částečně „splácet dluh“, který cítí vůči návštěvníkům i podnikatelům v cestovním ruchu, neboť o zavedení karty se v regionu diskutuje již radu let.

Fungování karty považuje SČR za standardní způsob prezentace regionu tak, jak je tomu ve vyspělých zemích, jako jsou například Rakousko, Švýcarsko či Francie, kde jsou karty běžným a úspěšným nástrojem marketingu destinace. V letošním roce se zavedení karty stane pilotním projektem a SČR vítá jakoukoliv zpětnou vazbu.

Karty jsou k dostání za poplatek 50 Kč v informačních centrech v regionu a zdarma pak ve vybraných ubytovacích zařízeních, kde je dostanou hosté jako bonus k pobytu v Českém ráji. Online lze karty také objednat přes e-shop Českého ráje. Benefity lze čerpat po celý rok od vydání karty, čímž chce Sdružení motivovat návštěvníky k tomu, aby se do regionu vraceli.

Do systému se prozatím zapojilo zhruba 36 subjektů. Držitelé karet tak mohou využít různých benefitů a slev například na hradech a zámcích, v muzeích, sportovních i zábavních zařízeních, v restauracích a prodejnách některých regionálních výrobců nebo čerpat slevy na ubytování v hotelích a penzionech. Podrobnosti ohledně systému fungování karty a přehled zapojených partnerů poskytujících benefity jsou k dispozici na stránkách http://www.cesky-raj.info/cs/region-cesky-raj/regionalni-karta-hosta/ a v informačních letácích. Provozovny zapojených partnerů projektu budou označeny samolepkou s logem karty.

Kdo za regionální kartou stojí?

Sdružení Český ráj (SČR) je zájmovým sdružením právnických osob. Jeho cílem je přispívat k rozvoji oblasti Český ráj při zachování přírodních a kulturních hodnot. V současné době má sdružení 63 členů a spojuje města a obce regionu a další právní subjekty.

Publikováno