')

Pozvánka na Odemykání Jizery 2013

Publikováno
Odemykání Jizery 2013

Všichni vodáci a ostatní příznivci vodního živlu jsou srdečně zváni na Otvírání Jizery, které proběhne 6.4.2013 od 14 hodin na Malé Skále u mostu. Odemykání Jizery to není jenom slavnostní zahájení vodácké sezóny. Hlavním cílem akce je vyčištění části Jizery. Proto každoročně desítky dobrovolníků uklízí splouvaný úsek. Za minulé ročníky této akce se podařilo odvézt více než 6 tun odpadků.

Letos se pojde tradiční úsek mezi Malou Skálou a restaurací Zrcadlová koza. Veškeré vodácké vybavení – lodě, vesty, pádla, barely – bude dobrovolníkům zapůjčeno zdarma. Stačí se včas nahlásit mailem nebo telefonicky (více v kontaktech), abychom věděli, kolik lodí máme připravit.

Při Odemykání Jizery můžete také vyzkoušet naše nové koloběžky. Případní zájemci mohou vyjet ve 12 hodin v obráceném směru plavby, od Zrcadlové Kozy na Malou Skálu, a poté pokračovat v tradičním programu Odemykání. Při této příležitosti budou naše koloběžky, stejně jako lodě, zapůjčeny zdarma. Nezbytnou podmínkou je ale předchozí rezervace.

Odemykáním Jizery začíná pro půjčovnu LoděKoza sezóna. Od 6.4. si tedy budete moct kterýkoli den půjčit lodě či koloběžky. V dubnu to bude možné zatím pouze po předchozí domluvě či rezervaci. Od května pak bude v provozu Restaurace Ostrov a tím i naše stálé zastoupení na Malé Skále. Vzhledem k tomu, že jsme zakoupili nové lodě, se není třeba obávat, že by na někoho nezbyla loď. V letošní sezóně budeme mít k dispozici více než 20 kanoí a 10 raftů.

Článek z minulého ročníku najdete zde.

Publikováno